4 handen massage

4-handenmassage in de buitenlucht.. een bijzondere ervaring

Masseren in de buitenlucht is anders dan in de beschutte ruimte van de praktijk. Je ervaart zoveel meer dan alleen de aanraking. Een briesje dat glijdt over je huid, de verscheidenheid aan fluitende vogels en kikkers in de poel…De specifieke lentegeuren van bloesem en kruiden. En dan ook nog eens gemasseerd worden door 4 handen......deze combinatie van prikkelingen en sensaties kunnen zorgen voor een intens gevoel van puurheid. Dan staat de tijd even stil.

Gisteren hebben we een dagje buiten gemasseerd in Brabant. Het weer was perfect, niet te warm en niet te koud. De plek was bijzonder, we stonden onder een houten pergola beschut en met uitzicht over de weilanden, akkers en bossen. Ons verlangen was om te onderzoeken hoe het is om een massage te ontvangen, gegeven door 2 masseuses, 4 handen dus. We vonden al heel snel een liefhebber. Samen hebben vooraf afgesproken welke massage we wilden geven en wie wat zou doen, zonder dit te vertellen. Martine de haptische rug- en Annemieke de haptische beenmassage. Ongelooflijk hoe vloeiend wij samenwerkte, af en toe een blik naar elkaar was voldoende om de rust en de stilte te behouden en toch alles in een vloeiende beweging en synchroon in elkaar over te laten lopen. De massage duurde ongeveer 40 minuten en we gaven degene die op de tafel lag een moment om na te voelen en langzaam weer in beweging te komen.

Eenmaal weer terug op aarde heeft hij zijn ervaringen met ons gedeeld. "Het was een hele bijzondere ervaring. In het begin was er een strijd in mijzelf. Ik kon het niet bijhouden met mijn hoofd. Ik wilde van alles verklaren. Wie masseert waar, ik voel pijn in mijn rug, later in mijn kuit maar er was geen tijd om het te volgen. Toen ik mij hier eenmaal bij had neergelegd ontstond er pas ruimte om echt te gaan voelen. En die ruimte creëerde een intense rust in mijn hoofd en lichaam. Ik voelde mij zo ontspannen en diep wegzinken. Ik blijf mij maar verwonderen over wat het met mij deed en er zijn bijna geen woorden aan te geven." Later op de avond toen we weer terugkwamen op de 4 handen massage gaf hij aan dat hij nog nooit zo ontspannen naar een afspraak was gereden. Het voelde euforisch.

Voor ons was het natuurlijk ook en bijzonder ervaring. Naast de natuurlijke manier van afstemming op elkaar waren wij ons extra bewust van de kwetsbaarheid en ons gevoel van respect voor de mens die onze handen en energie aan zichzelf toevertrouwde. Een prachtige ervaring!

Tue, 08 May