Corona Herstel Massage

Wat kan een massage voor je betekenen als je nog klachten ondervind nadat je ziek bent geweest van Corona. Lusteloosheid, vermoeidheid, spierpijnen zijn nog veel gehoorde klachten.

Sun, 18 July

Lees meer

6 Gezondheidstips voor de winter

Na een lente grotendeels thuiswerken en een zomervakantie in halve quarantaine, breekt het najaar van 2020 al aan. Het was een raar jaar. En nu de temperatuur buiten weer daalt, zitten we met z’n allen nóg meer binnen. Hoe blijf je dit najaar fit en gezond? Ga met 6 easy tips gezond en veerkrachtig de winter in!

Sun, 04 October

Lees meer

Last van oorsuizen, hoofdpijn of kaakgewrichtsklachten?

Veel klachten beginnen in je spieren. Heb je vaak hoofdpijn? Wellicht heb je een spierknoop tussen je schouderbladen. Geregeld last van een piep in je oren? Check eens of de spier aan de zijkant van je nek stijf aanvoelt… En knakt jouw kaak bij het eten, waardoor je nu bang bent dat je artrose hebt? No worries. De kans is heel groot dat ook dít symptoom wordt veroorzaakt door een spierprobleem. Vrees dus niet meteen de diagnose ‘migraine’, ‘tinnitus’ of ‘artrose’. Spierknopen en spierspanningen zijn veelal prima te onderzoeken en behandelen.


Sun, 20 September

Lees meer

Lage rugklachten, tips en adviezen deel 2

In deze blog 18 tips en adviezen voor een sterke en bestendige onderrug.

Heb je vaak pijn in je onderrug? Je bent niet de enige. Lage rugpijn staat op nummer 1 van de meest voorkomende klachten waarmee mensen naar de (fysio)therapeut gaan. De rug is sterk, maar kan bij overbelasting, lichamelijke afwijkingen, spierknopen en stress klachten geven. Van die klachten heb je al snel last, omdat je onderrug een belangrijke rol speelt bij alledaagse bewegingen en houdingen. Zitten, staan, lopen, draaien en tillen; je gebruikt je onderrug óveral bij. Dat maakt lage rugklachten zo vervelend. Want de pijn kan bij al die bewegingen opspelen.

Het goede nieuws: volgens specialisten zijn lage rugklachten absoluut te verhelpen. Kijk maar eens naar de 18 tips voor lage rugpijn in dit blog.


Sun, 29 December

Lees meer

Lage ruglachten deel 1

Heb je lage rugpijn? Dat kan! Lage rugpijn staat op nummer 1 in de top 10 meest voorkomende klachten waarvoor mensen de (fysio)therapeut bezoeken. Vaak is de oorzaak van de klacht onduidelijk. Toch zijn er genoeg effectieve behandelingen en manieren om zelf iets aan de pijn te doen.

Sun, 29 December

Lees meer

Heb je chronische pijn en ben je altijd moe?

Lage rugpijn, nek-, schouder- en knieklachten. Het komt zóveel voor! Heb jij er geregeld last van? Dan ervaar je waarschijnlijk net als anderen veel hinder ervan. Wist je dat je op veel factoren die van invloed zijn op je klachten zélf invloed kunt uitoefenen? Je leest er zo meer over!

Thu, 19 September

Lees meer

Hoe je ná je vakantie je lichaam en geest ook kracht geeft

In dit blog 6 tips om te kunnen ontspannen alsof het vakantie is.

Vakantie is een weldaad voor je lichaam en geest. Door de rust en ontspanning, het vele buitenzijn, op je gemak eten en zorgeloos luieren krijgt je lichaam van top tot teen een boost. Vakantie is zelfs helend voor je hersenen en spieren!

Je lichaam is door vakantie namelijk beter in staat om te herstellen, waarna het gezonder en sterker wordt.

En ná je vakantie? Nou, die "vakantiemodus" kun je thuis vasthouden. Door de gezonde vakantie-elementen in je dagelijkse leven toe te passen.

Tue, 20 August

Lees meer

Het verhaal achter Lipo-Oedeem

Tot de dag van deze masterclass “ manuele Lymfedrainage bij lipo-oedeem had ik geen idee van wat lipo-oedeem was. En ik denk zomaar dat er vele met mij zijn. Sinds vorig jaar houd ik mij intensief bezig met Manuele Lymfedrainage.En tijdens een van mijn lessen in Speciale Technieken kwam ik in aanraking met lipo-Oedeem.

Thu, 28 February

Lees meer

Meer energie en minder pijn!

Heb jij pijn of last van een steeds terugkerende klacht?

10 mogelijke behandelingen & 7 sporttips die helpen bij bekende klachten

Nekpijn, een stijve schouder, stroeve knieën en pijn in de onderrug. Dit zijn veelvoorkomende klachten. Heb jij last van één van die klachten? Nou, je bent niet de enige! Massage- en fysiotherapeuten zien vaak mensen zoals jij in hun praktijk. Het voordeel daarvan: ze weten heel goed hoe ze jou het best kunnen behandelen. Ook weten ze heel goed wat jij het best kunt doen om de behandeling nóg effectiever te maken.


Sun, 10 February

Lees meer

Restless Legs Syndrome (RLS)

Heb jij vaak last van rusteloze benen? Dan heb je wellicht het Restless Legs Syndrome (RLS)

Wed, 26 December

Lees meer

Bureauklachten

Last van je nek, schouder, arm of pols door je werk? Verbeter zelf je klachten

Sun, 04 November

Lees meer

Beter leren slapen en meer energie opdoen

Slaap jij wel eens slecht, onrustig of veel te kort?

Heb je regelmatig het gevoel dat je energie te kort komt of uitgeput bent? Herken je het “4 uur cup a soup” momentje? Lees dan hier de effecten van te weinig of kwalitatief slecht slapen op je gezondheid, je energieniveau en je humeur! Lees verder en onderzoek wat bij jou de oorzaak zou kunnen zijn. Uiteraard met 4 effectieve tips!

Mon, 29 October

Lees meer

4 handen massage


4-handenmassage in de buitenlucht.. een bijzondere ervaring

Masseren in de buitenlucht is anders dan in de beschutte ruimte van de praktijk. Je ervaart zoveel meer dan alleen de aanraking. Een briesje dat glijdt over je huid, de verscheidenheid aan fluitende vogels en kikkers in de poel…De specifieke lentegeuren van bloesem en kruiden. En dan ook nog eens gemasseerd worden door 4 handen......deze combinatie van prikkelingen en sensaties kunnen zorgen voor een intens gevoel van puurheid. Dan staat de tijd even stil.

Tue, 08 May

Lees meer

Kindermassage! Waarom zo belangrijk?

Vanaf onze geboorte communiceren we met voelen, zacht aanraken en oogcontact. De eerste aanraking is het begin van een goede band tussen ouders en kind. Een aanraking als gebaar van troost, van liefde en genegenheid, een aai over de bol of spontane knuffel zijn belangrijk, een heel leven lang.

Tijdens mijn masseuse-opleiding heb ik ervaren wat aanraken met míj deed....

Mon, 25 September

Lees meer

Massage & triggerpoint..bijzondere combinatie

In Juni een module 1 van triggerpoint massage gevolgd. Wat een mooie toevoeging!!

Sat, 29 July

Lees meer

Gedicht: Zeg me, wat betekent 'voelen' voor jou

Gedicht geschreven tijdens mijn opleiding toen het ging over de vraag: "Zeg me, wat betekent voelen voor jou". Dit was het begin van mijn reis!

Mon, 27 February

Lees meer

Aan de slag!

Ik een ondernemer. Wie had dat gedacht? Om je eerlijk de waarheid te zeggen: Ik niet!

 

Sat, 25 February

Lees meer