Hoe ziet een behandeling eruit?

Elke massage is anders. Kom je voor de eerste keer bij mij voor een massage dan beginnen we met een kort kennismakingsgesprek, waarin ik enkele vragen stel over je gezondheid. Deze informatie is voor mij belangrijk om te kunnen bepalen wat je lichaam wel of juist niet nodig heeft tijdens de massage.

Na het gesprek ga je liggen op een comfortabele massagetafel. De plaatsen die niet worden gemasseerd dek ik toe zodat je tijdens de massage lekker warm blijft. Als je dat prettig vindt speelt op de achtergrond een zacht muziekje. Tijdens de massage praten we weinig tot niet zodat we ons goed kunnen concentreren. Jij kunt je richten op wat je voelt en ik voel hoe je lichaam reageert op de massage.

Na de massage is er een glaasje water. Je hebt dan gelegenheid om je ervaringen te delen en desgewenst kunnen we daar dieper op ingaan.

Haptische massage:

Deze vorm van massage begint gewoonlijk met een inleiding tot de ademhalingsbewustwording.
Vervolgens masseer ik dat gedeelte van je lichaam, welke we tijdens het voorgesprek met elkaar besproken hebben, door middel van soepele en vloeiende bewegingen die langzaam en met aandacht worden uitgevoerd. De nadruk ligt meer op het voelen dan het denken, en meer op het beleven dan het bedenken.

Bij veel stressklachten, maar ook bij vermoeidheid is deze massage een weldaad. "Je komt weer tot jezelf" is dan ook een veel gehoorde opmerking na afloop van de behandeling.

Klassieke massage:

Deze vorm van massage heeft een ontspannende werking en geeft een betere doorbloeding in de spieren, pezen en gewrichten. Er wordt richting het hart gemasseerd wat je bloedcirculatie en stofwisseling stimuleert. Door deze intensieve massage komt het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning in spieren en gewrichten weer in balans.

Deze massage gebruik ik vooral als je spierklachten of klachten aan het bewegingsapparaat hebt.

Voetreflexmassage:

De onderliggende idee van de voetreflexologie is dat hele lichaam zich op de voeten weerspiegelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de reflexzones ervaar je de spanning of ontspanning in de lichaamsdelen.

Deze massage zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam. Dit heeft een gunstig effect op de aanvoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Na deze massage ben je je meer bewust van je voeten: je staat weer met beide voeten op de grond.

Hoofd - gezichtsmassage:

De hoofd-gezichtsmassage ervaren velen als 'bevrijdend' en dat is precies het doel van deze massage: het bevrijden van spanning in het hoofd, even de gedachten op ‘nul’ en jezelf in een andere wereld wanen.

Bij de hoofd-gezichtsmassage worden het hoofd, nek en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen. Je raakt snel in een diepe ontspanning.

Dit is niet alleen een heerlijke manier om na een drukke dag lekker te ontspannen, maar zorgt er ook voor dat klachten, zoals spanningshoofdpijn, verminderen. Deze behandeling werkt zeer effectief bij concentratieproblemen, nervositeit en stress.

Triggerpoint massage:

Wat is een triggerpoint? Dat is een lokale kramptoestand in de spiervezel. Het kan aanvoelen als een 'knoopje' in een spier, waardoor de doorbloeding stagneert met alle gevolgen vandien.

Het doet pijn als je op zo'n punt drukt. Elk triggerpoint heeft een specifiek uitstralingsgebied. Ze veroorzaken vaak pijnklachten en leiden deze meestal af naar een andere plek in het lichaam. Hierdoor kan je dus ergens anders pijn ervaren, terwijl de drukpunten elders liggen.

Naast de pijnklachten kan het ook stijfheid, krachtverlies en beperkte beweeglijkheid geven.Een triggerpoint kan ontstaan door langdurige overbelasting, te denken aan te zware inspanning, een verkeerde werkhouding, acuut trauma door een val of ongeluk.

Bij een eerste behandeling ga ik in gesprek met jou om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. Op de behandeltafel ga ik vervolgens door middel van massage de spieren onderzoeken welke mogelijk de klachten veroorzaken. Samen met jou stem ik de behandeling af. Na de behandeling kan je een oefening mee krijgen welke je thuis kan gaan doen, zodat de pijnklachten sneller zullen verminderen. Hoeveel behandelingen je nodig zult hebben hangt af van de klacht en de duur van de klacht.

Lymfedrainage:

Manuele Lymfe Drainage ( MLD) is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is het afvoersysteem te zuiveren en te herstellen om zo het menselijk lichaam te versterken. In tegenstelling tot veel andere vormen van massage bestaat MLD uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. De zachte, schuivende en pompende technieken versterken de stroming van de lymfe door het lichaam. MLD voelt weliswaar zacht aan, maar het effect op de afvoer van opgeslagen afvalstoffen is groot. In combinatie met andere massagemethoden zijn er mooie behandelresultaten mee te behalen. Denk daarbij aan: verbetering van de celstofwisseling; verbeteren van de afweer/immuniteit; ontspanning en pijndemping.

Zwangerschapsmassage:

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is werkt dit door naar het ongeboren kindje. Massage is dus prettig voor moeder en kind. De massage maakt ook de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Je kan al vanaf 14 weken veilig gemasseerd worden.

Fascia therapie:

Fascia is een vlies wat een spier omhult. Gelijk een partje sinasappel heeft iedere spier, groep van spieren, orgaan, pees of ligament een omhulsel. Dat noemen we fascia. Dit vormt samen met de pezen en ligamenten het gehele bindweefselsysteem in het lichaam. Ze beschermen en ondersteunen het lichaam. De gezonde fascia lijkt op een web. Bij een verkleving gebeurd er iets met het weefsel. Het droogt uit en verhard. Dit geeft klachten van stijfheid, pijn van het weefsel en als het lang aanhoudt geeft dit een beperking van de beweeglijkheid. Dit alles kan ontstaan door overbelasting, mentaal trauma, fysiek trauma, een verkeerde werkhouding en stress. Door middel van diverse massage technieken, spiertesten en cupping en fascia tools wordt het weefsel losgemaakt. Dit is veelal een samenwerking tussen de client en behandelaar.

Chronische pijn & burn-out coaching:

Wanneer pijn overgaat in chronische pijn is het niet meer alleen een lichamelijke kwestie, maar ook op mentaal vlak ontstaan er problemen. Chronische pijn doet veel met je, het kan je dagelijkse bestaan danig in de war sturen. Je kan je werk niet meer uitoefenen waardoor je in een sociaal isolement kan raken. Je kan erg moe zijn waardoor je veel op bed of op de bank ligt. Klachten als stemmingsklachten, slaapproblemen, emotionele labiliteit, lage weerstand etc...komen vaak voor. Tijdens een uitgebreide intake probeer ik alles in kaart te brengen en zal samen met jou een passend behandelplan opstellen. Er zal een stuk educatie over chronische klachten inzitten, oefeningen en ook massage ter verbetering van de algehele welbevinden. Alles zal uiteindelijk meewerken aan een aanvaardbaar herstel. Dit zal een massage/ coaching op maat zijn! En voor iedereen weer anders. Ook bij burn-out ondervinden de meesten vele lichamelijke en psychische klachten. Ontbreekt er enig structuur in de dag, weet je niet meer waar te beginnen. Voor deze doelgroep zal de coaching een grote aanvulling zijn naar een volledig herstel.

Coaching:

Een traject volgen van Reset je Hormonen methode of van Hormonen in balans horen ook coachingsgesprekken bij. Als je inzicht krijgt wat hormonen in je lichaam doen en wat jij eraan kan doen om ze weer in balans te krijgen, lukt het je om hiervan een levenswijze te maken. Zo ontdek je dat het geen dieet is of een trucje, maar dat jij zelf baas bent over je eigen lijf.

Wellicht loop je tegen een probleem aan en wil je daar eens naar kijken of je daar een oplossing voor kan vinden. Zo zijn er tal van zaken waar je vroeg of laat wel eens wat meer ondersteuning bij zou willen hebben. Dat kan! In een sessie van een uur in de praktijk of via Zoom, maar dat kan ook in een combinatie met massage. De opgeslagen pijn en emoties worden opgeslagen in ons lichaam, door er aandacht aan te besteden en de koppeling te maken naar het lichaam op de massagetafel, wordt de emotie in het lichaam voelbaar en worden lichaam en geest weer met elkaar verbonden.

Medical Taping Concept:

Als ondersteuning naast de massage kan ik ervoor kiezen om een medische tape aan te brengen op het aangedane gebied. Soms kom je hiervoor later terug. Je kan er ook een aparte afspraak voor maken als je alleen een tape wil. In de praktijk wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. Je geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren( herstellen)doordat bepaalde processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel opheffen.

Corona Herstel Massage:

Deze massage is erop gericht om mensen met langdurige klachten, ten gevolge van Corona, te helpen het lichaam weer te helstellen. Door het gebruik van verschillende massagetechnieken wordt het bindweefsel en de ademhaling weer opnieuw geactiveerd waardoor het lichaam zich weer kan herstellen. De doorstroming zal weer goed voelbaar zijn, je zal je energieker voelen en ook het ademen zal weer makkelijker gaan. Ik verwijs je graag naar mijn blog op deze website waar ik het een en ander nog eens uitleg.

 

Online afspraak maken