Hormonen in Balans

Een aantal jaren geleden kreeg ik fysieke klachten. Ik had weinig energie, last van stemmingswisselingen en had moeite met afvallen, ook al at ik koolhydraatarm. De overgang, zei de huisarts. Ik moest er maar aan wennen, het hoort erbij. Het zijn je hormonen en ik moest er maar mee leren omgaan.

Daar nam ik geen genoegen mee! Ik heb toen een hormoonexpert in de arm genomen. Over de resultaten die ik boekte, was ik zo enthousiast dat ik de opleiding 'Reset je Hormonen' heb gevolgd. Nu wil ik mijn kennis graag uitdragen.

Naast mijn massagepraktijk ben ik daarom de praktijk 'Hormonen in Balans' gestart. Daar geef ik coaching op het gebied van leefstijlverandering middels voeding, beweging en ontspanning. Het is namelijk helemaal niet nodig dat je last hebt van je hormonen.


Heb je klachten zoals:

 1. Weinig energie, vermoeidheid
 2. Moeite met afvallen
 3. Stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, depressiviteit
 4. Hoofdpijnklachten, migraine
 5. Rugpijn
 6. Minder zin in sex
 7. Slaapproblemen
 8. Moeilijkheden om zwanger te worden
 9. Opvliegers
 10. Onregelmatige cyclus
 11. PCOS
 12. verhoogd cholesterol, diabetes, hoge bloeddruk
 13. Laaggradige ontstekingen

Dan kan te maken hebben met een disbalans in je hormoonhuishouding. De 'Reset je Hormonen' methode helpt die klachten tegen te gaan. Het is geen wondermiddel en geen snelle oplossing, want het gaat om het aanleren van een andere levensstijl. Samen met jou ga ik graag aan de slag met deze 'Reset je Hormonen' methode

10-Weekse Reset je Hormonen

Door meer te weten over hormonen leer je wat jij zelf kan doen en laten om je hormoonhuishouding in balans te brengen. Je komt weer lekker in je vel te zitten. Samen zullen we aan de hand van de werkboeken de hormonen weer in balans brengen, door midel van coaching 1 op 1 of met een groep.

Wat leer je zoal?

 1. Hoe je hormonen werken en wat jij eraan kan doen om ze in balans te krijgen.
 2. Hoe je overstapt van een suiker-naar een vetverbranding, zodat je meer energie en rust krijgt.
 3. Welke vitamines, mineralen en kruiden je in het proces kunnen ondersteunen.
 4. welke aanpassingen in levensstijl leiden tot een grote hormonale verandering.
 5. Welke hormoonverstorende factoren zorgen voor een disbalans en wat je daaraan kan veranderen.
 6. Jouw hormonale cyclus begrijpen.
 7. Wat ervoor kan zorgen dat je nooit meer op dieet hoeft.

Wat heb ik je te bieden?

Je kunt bij mij kiezen tussen de volgende coaching:

 1. Een-op-een-begeleiding. Je krijgt een hormonale analyse met een rapportbespreking. Drie tot vier keer een consult waarbij we aan de hand van een werkboek de stappen doornemen. Je krijgt een boek met 10 weekse menu's. Dit alles kan ook via de Zoom plaatsvinden.
 2. wekelijkse begeleiding in een kleine groep (3-5 vrouwen). Je krijgt een persoonlijke hormonale analyse met rapport bespreking. Daarna gaan we wekelijks met elkaar aan de hand van het werkboek aan de slag.
 3. Je kan ook kiezen voor alleen een hormonale analyse met rapport bespreking. Dan krijg je via de mail diverse vragenlijsten toegestuurd. Nadat ik alles terug heb ontvangen maak ik een rapport op, die we dan via de Zoom of in de praktijk bespreken.
 4. Dan heb ik ook nog een traject op maat te bieden. Zo kan je het traject uitbreiden met een aantal massages, een vetzurentest.
 5. Tevens kan je bij mij een weekmenu op maat afnemen.