Kindermassage! Waarom zo belangrijk?

Waarom aanraken zo belangrijk is voor kinderen …

Vanaf onze geboorte communiceren we met voelen, zacht aanraken en oogcontact. De eerste aanraking is het begin van een goede band tussen ouders en kind. Een aanraking als gebaar van troost, van liefde en genegenheid, een aai over de bol of spontane knuffel zijn belangrijk, een heel leven lang.

Tijdens mijn masseuse-opleiding heb ik ervaren wat aanraken met míj deed. Een bemoedigend schouderklopje, een arm om me heen: die vaak subtiele aanrakingen maakten voor mij het verschil. Na mijn opleiding volgde ik de masterclass “Lichaamsgericht werken met kinderen”. Daar heb ik gezien wat massage met kinderen doet. Wat betekent het voor een kind als de ouder het regelmatig masseert, aanraakt?

Kindermassage: een oplossing voor veel problemen

Massage ondersteunt de ontwikkeling van een kind, verstevigt het basisvertrouwen en het gevoel van geborgenheid.

Naarmate kinderen opgroeien ervaren ze steeds meer druk en stress door hoge prestatieverwachtingen, lange schooltijden, een te volle naschoolse agenda. Ze raken overprikkeld door smartphone, computer en televisie. Huilerigheid, slaap- en concentratieproblemen, driftbuien, lusteloosheid. Het kan in het hoofd van een kind een flinke warboel zijn.

Bij massage komt er een stofje vrij dat zorgt dat we ons beter, positiever en vrolijker voelen. Het zorgt voor een gevoel van ontspannen zijn, wat uiteindelijk ons gedrag en prestaties ten goede komt. Dit gaat op voor jong én oud maar zeker voor kinderen. Kindermassage geeft veel voldoening voor ouder én kind, versterkt hun band en draagt bij aan een positieve ontwikkeling van het kind.

Wat kan ík voor u doen?

Massagepraktijk Wiltenburg leert ouders hoe ze op een verantwoorde manier hun kind kunnen masseren. Ik begeleid de massage en al na de eerste afspraak geef ik tools mee om thuis verder aan de slag te gaan.

Maak een afspraak

Voor meer informatie en voor het maken van een afspraak kunt u mij bereiken via: www.massagepraktijkWiltenburg.nl of via facebook of telefoonnummer 06-11766068

Nog een aantal tips

  • Begin een half uur eerder met het avondeten en het naar bed brengen; zorg dat je geen haast hoeft te hebben.
  • Plan je eigen dag niet te vol. Stress van ouders slaat snel over op kinderen.
  • Zorg dat de kinderen ook échte vrije tijd hebben, waarin ze kunnen spelen, dromen en - ook belangrijk - zich vervelen.
  • Neem gas terug als je kind overprikkeld raakt: geïrriteerd  huilerig of moe is, moeilijk in slaap komt.
  • Zorg voor regelmaat, structuur en vaste rituelen.
  • Neem niet alleen bij het naar bed brengen de tijd om samen te praten en te knuffelen, maar neem die momenten ook overdag.

Mon, 25 September