Van je hoofd naar je hart is de langste reis in een mensenleven.

Hoe je nĂ¡ je vakantie je lichaam en geest ook kracht geeft

In dit blog 6 tips om te kunnen ontspannen alsof het vakantie is.

Vakantie is een weldaad voor je lichaam en geest. Door de rust en ontspanning, het vele buitenzijn, op je gemak eten en zorgeloos luieren krijgt je lichaam van top tot teen een boost. Vakantie is zelfs helend voor je hersenen en spieren!

Je lichaam is door vakantie namelijk beter in staat om te herstellen, waarna het gezonder en sterker wordt.

En ná je vakantie? Nou, die "vakantiemodus" kun je thuis vasthouden. Door de gezonde vakantie-elementen in je dagelijkse leven toe te passen.

Lees meer

Het verhaal achter Lipo-Oedeem

Tot de dag van deze masterclass “ manuele Lymfedrainage bij lipo-oedeem had ik geen idee van wat lipo-oedeem was. En ik denk zomaar dat er vele met mij zijn. Sinds vorig jaar houd ik mij intensief bezig met Manuele Lymfedrainage.En tijdens een van mijn lessen in Speciale Technieken kwam ik in aanraking met lipo-Oedeem.

Lees meer

Meer energie en minder pijn!

Heb jij pijn of last van een steeds terugkerende klacht?

10 mogelijke behandelingen & 7 sporttips die helpen bij bekende klachten

Nekpijn, een stijve schouder, stroeve knieën en pijn in de onderrug. Dit zijn veelvoorkomende klachten. Heb jij last van één van die klachten? Nou, je bent niet de enige! Massage- en fysiotherapeuten zien vaak mensen zoals jij in hun praktijk. Het voordeel daarvan: ze weten heel goed hoe ze jou het best kunnen behandelen. Ook weten ze heel goed wat jij het best kunt doen om de behandeling nóg effectiever te maken.


Lees meer

Restless Legs Syndrome (RLS)

Heb jij vaak last van rusteloze benen? Dan heb je wellicht het Restless Legs Syndrome (RLS)

Lees meer

Bureauklachten

Last van je nek, schouder, arm of pols door je werk? Verbeter zelf je klachten

Lees meer

Beter leren slapen en meer energie opdoen

Slaap jij wel eens slecht, onrustig of veel te kort?

Heb je regelmatig het gevoel dat je energie te kort komt of uitgeput bent? Herken je het “4 uur cup a soup” momentje? Lees dan hier de effecten van te weinig of kwalitatief slecht slapen op je gezondheid, je energieniveau en je humeur! Lees verder en onderzoek wat bij jou de oorzaak zou kunnen zijn. Uiteraard met 4 effectieve tips!

Lees meer

4 handen massage


4-handenmassage in de buitenlucht.. een bijzondere ervaring

Masseren in de buitenlucht is anders dan in de beschutte ruimte van de praktijk. Je ervaart zoveel meer dan alleen de aanraking. Een briesje dat glijdt over je huid, de verscheidenheid aan fluitende vogels en kikkers in de poel…De specifieke lentegeuren van bloesem en kruiden. En dan ook nog eens gemasseerd worden door 4 handen......deze combinatie van prikkelingen en sensaties kunnen zorgen voor een intens gevoel van puurheid. Dan staat de tijd even stil.

Lees meer

Kindermassage! Waarom zo belangrijk?

Vanaf onze geboorte communiceren we met voelen, zacht aanraken en oogcontact. De eerste aanraking is het begin van een goede band tussen ouders en kind. Een aanraking als gebaar van troost, van liefde en genegenheid, een aai over de bol of spontane knuffel zijn belangrijk, een heel leven lang.

Tijdens mijn masseuse-opleiding heb ik ervaren wat aanraken met míj deed....

Lees meer

Massage & triggerpoint..bijzondere combinatie

In Juni een module 1 van triggerpoint massage gevolgd. Wat een mooie toevoeging!!

Lees meer

Gedicht: Zeg me, wat betekent 'voelen' voor jou

Gedicht geschreven tijdens mijn opleiding toen het ging over de vraag: "Zeg me, wat betekent voelen voor jou". Dit was het begin van mijn reis!

Lees meer

Aan de slag!

Ik een ondernemer. Wie had dat gedacht? Om je eerlijk de waarheid te zeggen: Ik niet!

 

Lees meer