Van je hoofd naar je hart is de langste reis in een mensenleven.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Elke massage is anders. Kom je voor de eerste keer bij mij voor een massage dan beginnen we met een kort kennismakingsgesprek, waarin ik enkele vragen stel over je gezondheid. Deze informatie is voor mij belangrijk om te kunnen bepalen wat je lichaam wel of juist niet nodig heeft tijdens de massage.

Na het gesprek ga je liggen op een comfortabele massagetafel. De plaatsen die niet worden gemasseerd dek ik toe zodat je tijdens de massage lekker warm blijft. Als je dat prettig vindt speelt op de achtergrond een zacht muziekje. Tijdens de massage praten we weinig tot niet zodat we ons goed kunnen concentreren. Jij kunt je richten op wat je voelt en ik voel hoe je lichaam reageert op de massage.

Na de massage is er een kopje koffie, thee of water. Je hebt dan gelegenheid om je ervaringen te delen en desgewenst kunnen we daar dieper op ingaan.

Haptische massage:

Deze vorm van massage begint gewoonlijk met een inleiding tot de ademhalingsbewustwording.
Vervolgens masseer ik dat gedeelte van je lichaam, welke we tijdens het voorgesprek met elkaar besproken hebben, door middel van soepele en vloeiende bewegingen die langzaam en met aandacht worden uitgevoerd. De nadruk ligt meer op het voelen dan het denken, en meer op het beleven dan het bedenken.

Bij veel stressklachten, maar ook bij vermoeidheid is deze massage een weldaad. "Je komt weer tot jezelf" is dan ook een veel gehoorde opmerking na afloop van de behandeling.

Klassieke massage:

Deze vorm van massage heeft een ontspannende werking en geeft een betere doorbloeding in de spieren, pezen en gewrichten. Er wordt richting het hart gemasseerd wat je bloedcirculatie en stofwisseling stimuleert. Door deze intensieve massage komt het verstoorde evenwicht tussen spanning en ontspanning in spieren en gewrichten weer in balans.

Deze massage gebruik ik vooral als je spierklachten of klachten aan het bewegingsapparaat hebt.

Voetreflexmassage:

De onderliggende idee van de voetreflexologie is dat hele lichaam zich op de voeten weerspiegelt. Op de voeten bevinden zich reflexzones die corresponderen met lichaamsdelen, lichaamsfuncties en organen. Door het masseren van de voeten en het behandelen van de reflexzones ervaar je de spanning of ontspanning in de lichaamsdelen.

Deze massage zet aan tot een verbeterde circulatie in het gehele lichaam. Dit heeft een gunstig effect op de aanvoer van voedingstoffen en de afvoer van afvalstoffen. Na deze massage ben je je meer bewust van je voeten: je staat weer met beide voeten op de grond.

Hoofd - gezichtsmassage:

De hoofd-gezichtsmassage ervaren velen als 'bevrijdend' en dat is precies het doel van deze massage: het bevrijden van spanning in het hoofd, even de gedachten op ‘nul’ en jezelf in een andere wereld wanen.

Bij de hoofd-gezichtsmassage worden het hoofd, nek en gezicht op een rustgevende manier gemasseerd door middel van drukpunten, knedingen en strijkingen. Je raakt snel in een diepe ontspanning.

Dit is niet alleen een heerlijke manier om na een drukke dag lekker te ontspannen, maar zorgt er ook voor dat klachten, zoals spanningshoofdpijn, verminderen. Deze behandeling werkt zeer effectief bij concentratieproblemen, nervositeit en stress.

Triggerpoint massage:

Wat is een triggerpoint? Dat is een lokale kramptoestand in de spiervezel. Het kan aanvoelen als een 'knoopje' in een spier, waardoor de doorbloeding stagneert met alle gevolgen vandien.

Het doet pijn als je op zo'n punt drukt. Elk triggerpoint heeft een specifiek uitstralingsgebied. Ze veroorzaken vaak pijnklachten en leiden deze meestal af naar een andere plek in het lichaam. Hierdoor kan je dus ergens anders pijn ervaren, terwijl de drukpunten elders liggen.

Naast de pijnklachten kan het ook stijfheid, krachtverlies en beperkte beweeglijkheid geven.Een triggerpoint kan ontstaan door langdurige overbelasting, te denken aan te zware inspanning, een verkeerde werkhouding, acuut trauma door een val of ongeluk.

Bij een eerste behandeling ga ik in gesprek met jou om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht. Op de behandeltafel ga ik vervolgens door middel van massage de spieren onderzoeken welke mogelijk de klachten veroorzaken. Samen met jou stem ik de behandeling af. Na de behandeling kan je een oefening mee krijgen welke je thuis kan gaan doen, zodat de pijnklachten sneller zullen verminderen. Hoeveel behandelingen je nodig zult hebben hangt af van de klacht en de duur van de klacht.

Kinderen en massage:

Massage ondersteunt de ontwikkeling van een kind, verstevigt het basisvertrouwen en het gevoel van geborgenheid.
Naarmate kinderen opgroeien ervaren ze steeds meer druk en stress door hoge prestatieverwachtingen, lange schooltijden, een te volle naschoolse agenda. Ze raken overprikkeld door smartphone, computer en televisie. Huilerigheid, slaap- en concentratieproblemen, driftbuien, lusteloosheid. Het kan in het hoofd van een kind een flinke warboel zijn.

Bij massage komt er een stofje vrij dat zorgt dat we ons beter, positiever en vrolijker voelen. Het zorgt voor een gevoel van ontspannen zijn, wat uiteindelijk ons gedrag en prestaties ten goede komt. Dit gaat op voor jong én oud maar zeker voor kinderen. Kindermassage geeft veel voldoening voor ouder én kind, versterkt hun band en draagt bij aan een positieve ontwikkeling van het kind.
Tijdens de sessie masseer ik je kind en tevens zal ik je tips en trucs meegeven zodat je ook thuis je kind kan masseren.

Lymfedrainage:

Manuele Lymfe Drainage is een massagetechniek die het lymfestelsel activeert. Het doel van deze massage is dit uiterst essentiële afvoersysteem te zuiveren en te regenereren om zo het menselijk lichaam te versterken. In combinatie met andere massagemethoden zijn er mooie behandelresultaten mee te behalen. Denk daarbij aan: verbetering van de microcirculatie en de celstofwisseling; verbeteren van de afweer/immuniteit; ontspanning en pijndemping.

Zwangerschapsmassage:

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het kindje. Als de moeder vredig en ontspannen is werkt dit door naar het ongeboren kindje. Massage is dus prettig voor moeder en kind. De massage maakt ook de spieren soepeler. De ademhaling wordt dieper en het hoofd komt even helemaal tot rust. Uit onderzoek blijkt dat zwangerschapsmassage onder meer positieve effecten heeft op de slaap en zorgt voor minder rugpijn, minder aanmaak van stresshormonen en minder complicaties tijdens de bevalling. Je kan al vanaf 14 weken veilig gemasseerd worden.